Gizli Dere

Gizli dere oluk çatının saçak bölümüne oluşturulan bir parapet arkasına gizlenerek gizli oluk oluşturulur. İstanbul çatı oluk hizmeti veren firmamız kullandığı kaliteli malzemeler ile çatı olukları daha uzun ömürlü olur, bu da yapınızın yağmur ve kar sularından korunmasını amaçlar. Daha detaylı bilgilendirmeyi kişisel ve kurumsal müşterilerine sunan firmamız, yaptığı işte tecrübe, uzmanlık ve kaliteyi önemsemektedir.

Çatıların en büyük problemi olan gizli dereler artık sorun olmaktan çıktı. Albayrak Yapı olarak yaptığımız uygulamalar sayesinde bu sorun ortadan kalktığı gibi işinizede hız ve estetik kazandırır. Uygulamamız şantiyenizde eksiz olarak yapılabilmektedir.

Gizli Dere

Sadece gizli dere değil parapet üzerine yaptığımız uygulamada mermerin sıkıntılarını ortadan kaldırır. Parapetiniz üzerine yapılan eksiz uygulama sayesinde kesinlikle dış cephenizde koruma altında olacaktır.

Gizli Dere Nedir?

Yağmur oluğunun saçaklardaki olumsuz görünümünü ortadan kaldırmak için dereyi göstermeme çözümüne gizli dere denir. Çatı saçakları, en basit taraftan damlatıcılı gizli oluklara, korkuluksuz gizli oluklara, açık tabanlar veya kapalı çözümlere kadar uzanır. Akışı oluşturmak için genellikle çinko ve bakır gibi metal levhalar ve filmler kullanılabilir. Gizli dere izolasyonu Gizli akışın eğimi gerekli seviyeye ulaşmazsa, eğimi belirlemek için bir tesviye cetveli kullanın. Gizli akış nasıl yapılır Gizli akış izolasyonunda, anti-ultraviyole, sürgülü iki bileşenli su geçirmez malzeme kullanın ve kombine bir yöntemle alın, zemin ve istinat duvarı bileşenlerinde iki kat su yalıtımı oluşturun. Gizli akış yalıtım tabakası, kayar taban malzemesinden farklıdır Uygulanacak çatının özelliklerine bağlı olarak, döşeme ve yapıştırma esaslı alüminyum folyo keçe film veya kayrak film de kullanılabilir.

Çatı olukları, yağmur sularının çatı kenarlarına toplandığı ve bina dışına iletildiği sistemlerdir. Binanın su yalıtımı için önem arz eden bir uygulamadır. Çatıda biriken yağmur suları ve çatı temizliğinden sonra oluşan su birikintilerinin tahliyelerinde kullanılır. Çatı olukları, asma oluk ve gizli oluk olmak üzere ikiye ayrılır.

Gizli Dere Oluk

Asma oluklar pratik olması açısından sıkça tercih edilir. Binada estetik istenmesi durumunda gizli oluk tercih edilmelidir. Gizli oluk, çatının saçak kısmına ve parapet arkasına gizlenir. Bu sayede cephede estetik bir hava yakalanır. Günümüzde rekabet oranın artması ve insanların daha şık yaşam alanları tercih etmesinden ötürü gizli oluk sistemleri daha yaygın kullanılmaya başlamıştır.

Gizli Dere Oluk Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak çatı saçak kısmında bir parapet yapılır. Parapet arkasına dere yapılarak gizli dere oluk oluşturulur. Gizli dere oluk sistemlerinde PVC, çinko, bakır ve galvaniz gibi birçok ürün kullanılabilir. Dere içerisine sıvı ya da bitümlü membran uygulanarak iyi bir su yalıtımı sağlanabilir.

Gizli Dere Yapımı

PVC dere oluk yapımında köşe dönüş ve birleşim yerlerinde ek parçalar kullanılır. Bu ek parçalar oluklara muf ya da yapıştırma yöntemle bağlanabilir. Sistemin bütünlüğü ve su yalıtımı açısından yapıştırma yöntem önerilir. Bakır ve çinko dere oluk yapımında, oluklar 4-5 metre hazır borular halinde imal edilir ve ek parça kullanılmadan birbirlerine 0 kaynatılarak montaj yapılır.

Diğer çatı oluklarının aksine bu oluklar binanın içerisinde bulunur ve dışarıdan bakıldığında görünmezler. Gizli derelerdeki en büyük avantaj diğer oluklara nazaran daha az bakım – onarım ihtiyaç duymalarıdır.

Gizli Dereler Hakkında Detaylı Bilgi ve Fiyat İçin 0 (216) 487 00 61‘den Bize Ulaşabilirsiniz.

Yukarı Git