Genellikle yerli malzemeler kullanılarak yapılan bir çatı kaplama uygulamasıdır. Ancak 2000’li yıllardan sonra bazı firmalar ithal bakır levhalar da kullanarak bakır dere uygulaması yapmaya başlamışlardır.
Yerli bakır levhalar, 1000 mm x 2000 mm olacak şekilde üretilmektedirler. İthal bakırlar ise 40 m’lik rulolar halindedir. Ayrıca ithal bakırlarda farklı renkler içeren patinalı çeşitler de bulunmaktadır.
Yağmur suyunun etkili bir şekilde tahliyesi için yaprak toplayıcı düzenli olarak temizlenmelidir. Bu nedenle bakır oluk sistemi seçmenizi tavsiye ederiz. Sağlam yapısı ile bakır oluk sistemimiz uzun süreli kullanıma uygundur. Bu nedenle binanız yağmurdan daha az etkilenecektir.
Bakır Dere Uygulaması Nasıl Yapılır?
Bakır çatı kaplamaları iki şekilde yapılmaktadır. Uygulama çıtalama veya kenetleme yöntemleri kullanılarak yapılabilir. Ayrıca müşterinin isteğine göre veya projenin yapısına göre farklı yöntemlerde kullanılabilir.
Kenetli Bakır Çatı Kaplama;
Kenetli bakır olukuygulamasında bakır levhalar klipsler kullanılarak ve çatı ile arasında mutlaka nem tutucu olacak şekilde monte edilir.
Çıtalı Bakır Çatı Kaplama;
Çıtalı bakır dere uygulamasında önceden hazırlanmış olan konik çıtalar çatıya vidalanırlar. Yine çatı ve bakır levhalar arasına nem tutucu koyulmalıdır.
Bakır çatı kaplama ve eksiz olukyapıldıktan sonra uzun ömürlü olabilmesi için her sene bakım ve onarımı yapılmalıdır. Bakır çatı oluğuuygulamasında ne kadar düzenli bakım o kadar uzun ömür anlamına gelmektedir. Bir bakır dere uygulamasının ömrü genellikle 30-70 sene arasında değişkenlik göstermektedir. Çatı ömrünün uzatılması için bakımların düzenli olması elzemdir.Bakır dere uygulamalarında bakır levhaların kalınlıkları 0,5-0,8 mm arasındadır. Malzeme seçimi müşterinin talepleri ve projenin yapısı göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.
Bakır yağmur boruları, istenilen boyutlarda daire, kare ve dikdörtgen kesitli olacak şekilde müşteri isteği ve proje planlamasına göre kesilirler. İstenilen ölçülere uygun bakır boru kelepçeleri bakı lamalardan hazırlanıp, bakır çatı oluğuuygulaması yapan firmaların ekipleri tarafından monte edilir. Genellikle yerli malzemeler kullanılırken, isteğe bağlı olarak ithal malzemeler kullanılabilir.
Bakır çatı kaplamaları, eksiz dere, gizli dere, bakır asma dere kenetli, lehim alaşımlı kaynak telleri ile yapılmaktadır.
Bakır Çatı Kaplamalarında Dikkat Edilecek Hususlar;
- Bakır levhalar ve çatı arasında mutlaka nem tutucu olmalıdır.
- Bakır levhalara başka bir metal malzeme temas etmemelidir.
- Bakır kaplamalı çatılarda, mutlaka yıldırım önleyici paratoner bulunmalıdır.
Bakır Saçak Kaplaması
Bakır saçak alın kaplamaları, müşteri isteği ve projeye uygunluğuna göre en uygun yöntem ile yapılır. Bu yöntemler; çıtalı, yatay kenetli, dikey kenetli, düz, kuşaklı ve kademeli saçak kaplaması yöntemleridir.
Bakır Dereler Hakkında Detaylı Bilgi ve Fiyat İçin 0 (216) 487 00 61‘den Bize Ulaşabilirsiniz.